Annons

Brittiska bibliotek bommar igen

Kultur • Publicerad 11 december 2017
I Storbritannien har 105 bibliotek fått stänga under året. Enligt Rob Whiteman, chef för Storbritanniens Institut för offentliga finanser, beror det på "de lokala myndigheterna i deras iver att skära ned och spara", skriver Svensk Bokhandel. Arkivbild.
I Storbritannien har 105 bibliotek fått stänga under året. Enligt Rob Whiteman, chef för Storbritanniens Institut för offentliga finanser, beror det på "de lokala myndigheterna i deras iver att skära ned och spara", skriver Svensk Bokhandel. Arkivbild.Foto: Roald, Berit

105 brittiska bibliotek har slagit igen under det gångna året. Det är 38 fler än under 2016, då 67 bibliotek bommade igen.

Svensk Bokhandel rapporterar att de brittiska bibliotekens budget minskade med sammanlagt 66 miljoner pund, motsvarande 757 miljoner svenska kronor, från april i fjol till samma månad i år. Samtidigt har antalet besökare minskat med 2,9 procent.

– Biblioteken är som lågt hängande frukter som fortsätter att plockas av de lokala myndigheterna i deras iver att skära ned och spara, säger Rob Whiteman, chef för Storbritanniens Institut för offentliga finanser, skriver Svensk Bokhandel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons