Annons

Coronaviruset stoppar spel i British Open

Coronaviruset fortsätter att sätta stopp för sportevenemang.
Senast i raden: herrarnas golfmajor British Open på Royal St Georges.
Dessutom har stortävlingarna PGA-mästerskapet, US Open och US Masters fått nya eventuella speldatum.
Golf • Publicerad 6 april 2020
Irländaren Shane Lowry får vänta med att försvara sin British Open-titel till 2021. Arkivbild.
Irländaren Shane Lowry får vänta med att försvara sin British Open-titel till 2021. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan

För första gången sedan andra världskriget kommer British Open inte att spelas.

Majorn var planerad att avgöras på Royal St Georges, sydost om London, den 16–19 juli, men kommer nu att flyttas till nästa år. Och då är det samma bana och spel i juli som gäller, meddelar arrangören i ett uttalande.

Annons

"Vår absoluta prioritering är att skydda fansen, spelarna, domarna, volontärerna och personalen som är involverade i The Open. Vi bryr oss väldigt mycket om detta historiska mästerskap och har fattat det här beslutet med ett tungt hjärta", säger turneringens verkställande direktör Martin Slumbers.

Regerande mästaren Shane Lowry får därmed vänta med titelförsvaret till 2021.

"Självklart är jag besviken över att inte få försvara titeln i år men jag känner att de (arrangören) har fattat rätt beslut baserat på människors hälsa och säkerhet. Vi ses alla i Royal St Georges 2021", skriver han på Twitter.

Flytten av årets British Open betyder att nästa års spelort, St Andrews, kommer att få arrangera tävlingen 2022 i stället.

Kort efter beskedet om British Open meddelades nya eventuella speldatum för PGA-mästerskapet, US Open och US Masters; 6–9 augusti, 17–20 september respektive 12–15 november.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons