Annons

Brinnande katedral vann het tävling

Jul • Publicerad 15 december 2019
Notre-Dame i lågor tog hem pris under årets pepparkakstävling på Arkdes i Stockholm.
Notre-Dame i lågor tog hem pris under årets pepparkakstävling på Arkdes i Stockholm.Foto: Jessica Gow/TT

Ett brinnande Notre-Dame vann juryns pris i kategorin "Alla andra som bakar" i den årliga pepparkakshustävlingen på Arkdes. Årets tema var "hett" på arkitekturmuseets tävling i Stockholm.

I motiveringen skriver juryn att bagarna har kopplat ihop årets tema med en av årets mest dramatiska händelser på den arkitektoniska världskartan. "Innovativt och elegant utfört med skicklighet och precision".

Annons

Rekordmånga pepparkakshus, 202 stycken, har konkurrerat om juryns och publiken på Arkdes uppmärksamhet under årets tävling och utställning.

Publikens pris gick till en charmig liten etta i naturnära miljö, en husvagn, som går under namnet "Hett bostadstips". Verket tog mer än en vecka att baka och innehåller förutom godis en liter äggvita och flera kilo florsocker.

Juryns priser har delats ut i kategorierna "Alla andra som bakar"," Arkitekter, formgivare och bagare" samt "Upp till 12 år".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons