Annons

Bolts coronaskämt blev viral succé

Usain Bolt har lagt av men ligger fortfarande steget före – i alla fall i sociala medier.
Ett inlägg där sprintkungen driver med uttrycket "social distansering" har blivit en viral succé.
Friidrott • Publicerad 14 april 2020
Usain Bolt när han tog OS-guld på 100 meter 2008. Arkivbild.
Usain Bolt när han tog OS-guld på 100 meter 2008. Arkivbild.Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/TT

AFP-fotografen Nicolas Asfouri fångade Usain Bolt när han 2008 korsade mållinjen i OS-finalen på 100 meter med konkurrenterna långt bakom och tog sitt första mästerskapsguld.

Ett klassiskt idrottsögonblick som nu har blivit aktuellt på nytt, om än i ett lite oväntat sammanhang.

Annons

Bolt tyckte nämligen att bilden från "Fågelboet" i Peking passade bra för att illustrera den i coronatider återkommande uppmaningen om "social distansering".

Bolts följare uppskattade skämtet. Twitter-inlägget har fått mer än en halv miljon likes och delats över 100 000 gånger.

New York Times-journalisten Christopher Clarey svarade med att publicera en annan Bolt-bild med texten "självisolering".

Kanske är den virala succén ett bevis på hur mycket Usain Bolt saknas. Friidrotten har inte haft en global superstjärna med samma lyskraft sedan han slutade 2017 efter åtta OS-guld och elva VM-guld. Han har världsrekordet på 100 meter med 9,58.

33-åringen har varit hemma i Jamaica under coronapandemin och bland annat lagt ut bilder där han tränar och spelar fotboll med en vän.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons