Annons

Bloomberg åker till klimatmötet i Madrid

USA/Spanien • Publicerad 9 december 2019
Den amerikanske mångmiljardären Michael Bloomberg, som hoppas bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års val i USA, reser till FN:s klimatmöte i Madrid. Arkivbild.
Den amerikanske mångmiljardären Michael Bloomberg, som hoppas bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års val i USA, reser till FN:s klimatmöte i Madrid. Arkivbild.Foto: Michael Holahan/AP/TT

Den amerikanske mångmiljardären Michael Bloomberg, som hoppas bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års val i USA, reser på tisdagen till FN:s klimatmöte i Madrid för att argumentera för mer amerikansk handlingskraft gentemot den globala uppvärmningen.

Bloomberg ska presentera resultat från en forskningsgrupp som han finansierar och som visar att en president i USA som prioriterar klimatreformer skulle kunna minska landets utsläpp med 49 procent fram till 2030.

Annons

Bloomberg kommer att framträda på Madridmötet tillsammans med skådespelaren Harrison Ford och med företrädare för FN.

I början av november i år tog USA det första formella steget för att lämna det globala klimatavtal som slöts i Paris 2015.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons