Annons

23-åring häktas för mord i Malmö

Brott • Publicerad 6 december 2019
Polis och avspärrningar i området Hermodsdal i Malmö på måndagskvällen.
Polis och avspärrningar i området Hermodsdal i Malmö på måndagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

En 23-årig man har häktats efter måndagens dödsskjutning i området Hermodsdal i Malmö. Ytterligare två män är anhållna för misstänkt inblandning i mordet.

Mannen som häktats nekar till brott, men Malmö tingsrätt kom fram till att han på sannolika skäl är misstänkt för mord, rapporterar Sydsvenskan.

Annons

Han är dömd för brott tidigare, bland annat grovt vapenbrott, enligt tidningen, och är också misstänkt för inblandning i ett annat mord i samma stadsdel i september förra året. Men i det fallet är inte misstankarna starka nog för häktning.

I måndags kallades polis till Hermodsdal vid halvåttatiden på kvällen och fann då en skottskadad man i 20-årsåldern liggande på trottoaren. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Utöver den häktade mannen är två personer anhållna för misstänkt inblandning. Den ene är misstänkt för mord och den andre för medhjälp till mord, uppger åklagare Tomas Olvmyr för TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons