Annons

Kvinnan i havet i Tromsø misstänks för brott

Den kvinna i 20-årsåldern som hittades i havet utanför Tromsø i Nordnorge misstänks för dråp och dråpförsök efter händelsen.
Kvinnan och ett av de tre barn som också hittades livlösa avled på måndagen. De andra två barnen har livshotande skador.
Norge • Publicerad 3 december 2019
Foto: Petra Frid/TT
Tre barn och en 20-årig kvinna räddades ur havet i Tromsø. Kvinnan och en flicka i förskoleåldern avled senare av sina skador.
Tre barn och en 20-årig kvinna räddades ur havet i Tromsø. Kvinnan och en flicka i förskoleåldern avled senare av sina skador.Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB/TT

Polisen larmades klockan 17.28 på måndagen då en förbipasserade sett en barnvagn på en väg och att spår gick ned till havet. Polisen hämtade upp fyra livlösa personer, kvinnan och hennes tre barn, ur vattnet.

– Vi fick i går eftermiddag besked om att ett barn fött 2012 omkommit och vi fick senare i går kväll att modern, som var i 20-årsåldern, hade avlidit, säger Anita Hermandsen vid polisen vid en presskonferens.

Annons

Två av barnen flögs under natten till universitetssjukhuset i Oslo där de vårdas för livshotande skador.

Polisen vill vid en presskonferens på tisdagen inte kommentera vilka skador det handlar om.

– Vi är fortfarande i en väldigt tidig fas. Vi jobbar efter flera hypoteser. En av dem är att kvinnan orsakat barnets död och livshotande skador på de andra, säger åklagare Gøril Lund.

Polisen har varit i kontakt med barnens pappa som befinner sig i Tromsø. Han har förhörts och beskrivs som ett vittne i utredningen. Polisen känner inte till fler familjemedlemmar i Norge.

Samtliga fyra personer som hittades är utländska medborgare och anhöriga är underrättade. Ingen av dem är känd för polisen sedan tidigare. Exakt vad som hände är fortfarande oklart.

Alla tre barnen är flickor under tio år, uppger polisen. Det är inte känt hur länge de legat i vattnet innan de togs upp.

Polisen efterlyser tips från allmänheten i samband med händelsen.

Petra Frid/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons