Annons

Åtta miljarder kronor till pensionsspararna

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2019
Åtta miljarder kronor från fondrabatter och arvsvinster sätts in på pensionsspararnas konton i år, enligt Pensionsmyndigheten. Arkivbild.
Åtta miljarder kronor från fondrabatter och arvsvinster sätts in på pensionsspararnas konton i år, enligt Pensionsmyndigheten. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

I år ökas pensionsspararnas kapital med åtta miljarder kronor från fondrabatter och arvsvinster, skriver Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande. Insättningen, som i år sker den 11 maj, är den högsta hittills, enligt myndigheten.

Pengarna kommer från rabatter på fondavgifterna som Pensionsmyndigheten fått av fondbolagen på premiepensionens fondtorg. Rabatterna återförs till spararna en gång per år genom att nya andelar köps till spararnas premiepensionskonton.

Pensionsmyndighetens insättning uppgår till totalt 8,4 miljarder kronor, varav 4,7 miljarder kronor är fondrabatter och 3,6 miljarder kronor är arvsvinster, det vill säga pengar från pensionssparare som avled förra året. Samtidigt dras 494 miljoner kronor i premiepensionsavgift.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons