unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Åtta års fängelse för mordförsök i Småland

Växjö tingsrätt dömer en man till åtta års fängelse för mordförsök. Arkivbild.
Växjö tingsrätt dömer en man till åtta års fängelse för mordförsök. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett tiotal skott avlossades i en uppgörelse på en mindre ort utanför Tingsryd i Småland den 14 maj. Två av skotten träffade sovrummet i ett grannhus där en sjuåring låg och sov. Nu döms en 27-årig man till åtta års fängelse för mordförsök, rapporterar lokala medier.

Ett relationsdrama och en ekonomisk skuld var bakgrunden till uppgörelsen, skriver . 27-åringen åkte i sällskap med två andra personer hem till en 36-årig man. I den skottväxling som följde träffades även grannhuset, vilket Växjö tingsrätt betraktar som grovt oaktsamt.

Den 36-årige mannen döms till två år och åtta månaders fängelse för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Domstolen menar att han visserligen befann sig i en nödvärnssituation, men att det inte gav honom rätt att utsatta andra för fara. Det var hans skott som träffade grannhuset.