Då blev det storseger borta mot Tranmere i FA-cupen.
Premier League-klubben är vidare till fjärde omgången efter seger med 6–0.
Fotboll • Publicerad 26 januari 2020
Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i Manchester United. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i Manchester United. Arkivbild.Foto: Danial Hakim

Den svenske landslagsspelaren kastade in handduken inför förra helgens missräkning hemma mot Burnley (förlust med 0–2) på grund av sjukdom.

Borta mot Tranmere, som spelar i den engelska tredjedivisionen League One, var "Vigge" dock tillbaka i Ole Gunnar Solskjærs startelva.

Trots att Tranmere så sent som i torsdags skrällt mot Premier League-klubben Watford och tagit sig vidare från den tredje omgången i FA-cupen, via 2–1 hemma på Prenton Park, så var Manchester United aldrig nära att gå i samma fälla.

Utklassning

Den gästande storklubben satte gasen i botten från start och tog ledningen efter att Harry Maguire, assisterad av mittbackskollegan Nilsson Lindelöf, dunkat upp bollen i nättaket med ett distansskott efter tio minuter.

Innan den första halvleken var färdigspelat hade United ökat på till hela 5–0 efter mål av Diogo Dalot, Jesse Lingard, Phil Jones och Anthony Martial.

Matchen slutade 6–0 efter att Mason Greenwood avslutat målskyttet från straffpunkten i den andra halvleken.

Omspel för Liverpool

Även Manchester City avancerade till nästa omgång efter att ha besegrat Fulham med 4–0. Gästernas Tim Ream drog på sig ett rött kort redan i den sjätte minuten och gav hemmalaget en bekväm resa till segern. Ilkay Gündogan och Bernardo Silva inledde målskyttet för City innan Gabriel Jesus ökade på med två mål i den andra halvleken.

En storklubb som det inte gick lika bra för var Premier Leagues överlägsne serieledare Liverpool. Borta mot League One-laget Shrewsbury Town fick Jürgen Klopps manskap, med en B-betonad startelva, bara 2–2.