Annons

Nedåt på ledande Asienbörser

Börs • Publicerad 14 maj 2019
Dystert på Asiens börser. Arkivbild från Peking.
Dystert på Asiens börser. Arkivbild från Peking.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Det var överlag nedåt på ledande Asienbörser under tisdagens handel. Marknaden oroas av risken för ett snabbt eskalerande handelskrig mellan USA och Kina.

Tokyobörsen föll för sjunde handelsdagen i rad. Nikkei 225-index sjönk 0,6 procent, medan det bredare Topix-index backade 0,4 procent.

Annons

Shanghaibörsen hade i den avslutande handeln backat 0,2 procent, medan Hongkongbörsen hade fallit 1,5 procent efter att ha helgstängt i måndags.

Seoulbörsens Kospi-index gick mot strömmen med en uppgång på 0,2 procent.

USA:s höjning av tullar på kinesiska varor för 200 miljarder i fredags och Kinas svar, med tullhöjningar på varor för 60 miljarder från den 1 juni, har skakat om marknaden. President Donald Trump försökte lugna marknaden.

– Jag har en känsla av att det kommer att gå väldigt bra, säger Donald Trump enligt medier i USA efter finansminister Steven Mnuchins senaste förhandlingsresa till Kina.

Uttalandena kom vid en middag i Washington, där Trump dessutom bekräftade att han kommer att träffa Kinas ledare Xi Jinping i juni.

Enligt uppgift ska samtidigt den kinesiska staten stödköpt aktier på de kinesiska börserna, för att hålla uppe kurserna på strategiskt viktiga aktier i turbulensen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons