Annons

Asap Rocky skänker pengar till flyktingarbete

Nöje • Publicerad 12 december 2019
Asap Rocky under konserten i Globen. Arkivbild.
Asap Rocky under konserten i Globen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Precis som utlovat skänker den amerikanske rapstjärnan Asap Rocky en del av biljettintäkterna från onsdagens konsert i Globen i Stockholm till arbetet med flyktingar och asylsökande i Sverige.

En ännu inte fastställd summa pengar ska gå till Flyktinggruppernas Riksråd (Farr).

Annons

"När vi träffade Asap Rocky i går, visade han ett genuint intresse för våra frågor. Vi är tacksamma för hans generositet och engagemang. Det finns ett enormt stort behov av att stärka arbetet för att återupprätta en human och solidarisk flyktingpolitik i Sverige", säger Farrs ordförande Sara Edvardson Ehrnborg enligt ett pressmeddelande.

Tidigare har Asap Rocky även hört av sig till Kronobergshäktet i Stockholm och erbjudit sig att donera egendesignade mjukiskläder till de intagna.

Rapparen tillbringade en månad i häktet innan han dömdes till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk i Stockholm i slutet av juni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons