1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Argentinare inför rätta för skott mot svensk

En argentinsk åklagare yrkar på 13 års fängelse för två män anklagade för att ha skjutit en svensk turist i Buenos Aires förra året, rapporterar nyhetsbyrån .
En argentinsk åklagare yrkar på 13 års fängelse för två män anklagade för en skjutning där en svensk skadades. Arkivbild.
Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Mannen i 35-årsåldern var på semester i staden i december förra året när han blev attackerad av en beväpnad person som försökte ta hans mobiltelefon.

En övervakningsvideo från händelsen visar hur svensken och pistolmannen tampas på gatan. Ett skott brann av och träffade svensken så illa i låret att läkare tvingades amputera benet.

Två män, 25 och 22 år gamla, har åtalats för brottet. Åklagaren Fernando Fiszer vill att båda ska dömas till 13 år och fyra månader i fängelse – plus tre extra månader för 25-åringen, som redan dömts till fängelse för ett annat brott, enligt den argentinska nyhetsbyrån Telam.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– De anklagades beteende efteråt visar att de är totalt kallsinnade gentemot andra, säger Fiszer enligt Telam.

Försvaret menar att det inte är säkerställt att de två männen är skyldiga, och pekar på det faktum att vapnet aldrig har hittats.