Annons

Ännu en gripen för mordet i Boden

En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för mordet på en 19-årig man vid järnvägsstationen i Boden.
Mannen är den tredje personen som är frihetsberövad för misstankar om mord.
Brott • Publicerad 8 januari 2020
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för mordet på en 19-årig man vid järnvägsstationen i Boden. Arkivbild.
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för mordet på en 19-årig man vid järnvägsstationen i Boden. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen, som är född 1995, greps och anhölls på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för mordet den 19 december. Han nekar till brott, enligt polisen.

– Vi har jobbat brett, bedrivit sedvanlig inre spaning, hållit förhör och kommit fram till vem vi anser är den tredje gärningsmannen, säger Per-Anders Heikilää, gruppchef för grova brott vid polisen.

Annons

Två män i 20-årsåldern är häktade för mordet. Vittnen till dådet har pratat om minst tre gärningsmän, enligt Heikilää.

– Vi har inga uppgifter om att det skulle vara fler personer inblandade i det här dådet, säger han.

Per-Anders Heikilää vill inte kommentera vad som framkommit i förhör, eller om det finns en motivbild.

– Det håller vi på och utreder. Det går jag inte ut med i nuläget. Vi håller förhör med massor av personer för att få fram en motivbild.

Nu väntar utredarna på analyssvar från prover som skickats till Nationellt forensiskt centrum. Polisen ska även genomföra fler vittnesförhör och förhör med de misstänkta männen.

Efter mordet anhölls fyra personer skäligen misstänkta för mord, som är den lägre misstankegraden, men frigavs senare. Misstankarna mot dem kvarstår.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons