Annons

Anmälde våldtäkt för att hämnas på expojkvän

Brott • Publicerad 3 januari 2020
En kvinna i Malmö anmälde sin expojkvän för våldtäkt för att hämnas. Arkivbild
En kvinna i Malmö anmälde sin expojkvän för våldtäkt för att hämnas. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna i Malmö åtalas för falsk angivelse efter att ha anklagat sin före detta pojkvän för våldtäkt. Kvinnan hittades "chockad och rädd" av polis och ambulans på en gata i Limhamn i början av juni. Hon uppgav att hennes ex våldtagit henne, men när hon kördes till sjukhus vägrade hon att bli undersökt, skriver Sydsvenskan.

När den våldtäktsanklagade mannen greps flera mil från Malmö kunde hans sambo intyga att han varit hemma stora delar av kvällen. Tre månader senare erkände kvinnan att hon anmält den tidigare pojkvännen för att hämnas.

Den man som kvinnan då var tillsammans med uppgav också att han varit tillsammans med kvinnan den dag då den påstådda våldtäkten ska ha skett. Om kvinnan fälls riskerar hon att dömas till böter eller fängelse i högst två år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons