1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Andersson om Berg: "Glad för hans skull"

Marcus Berg bröt äntligen måltorkan i landslaget och glädjen, från både honom själv och resten av landslaget, gick inte att ta miste på.
Marcus Berg bröt äntligen måltorkan.
Foto: Anders Wiklund/TT

Senast Marcus Berg gjorde mål i landslagströjan före matchen mot Spanien var i november förra året. Hans målform har diskuterats och hans startplats har ifrågasatts.

– Jag spelar inte för att bevisa något för folk som tvivlar eller inte tycker att jag gör saker bra. Jag spelar för laget, för mig själv och att ge tillbaka med ett mål är alltid kul, säger han.

"Otroligt uppskattat"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Mot Spanien valde Janne Andersson som så många gånger tidigare att förlita sig på sin 33-åriga anfallare. Som levererade.

– Det är otroligt uppskattat från min sida att man får chansen. Jag vet vad jag gör bra, vad mina kvaliteter är och försöker spela därefter. Ibland lyckas man, ibland lyckas man inte, men det känns bra att vara med och bidra.

I den 50:e minuten slog Robin Quaison ett inlägg som Berg nickade mot mål från nära håll. Den spanska målvakten David de Gea reflexräddade, Emil Forsberg försökte trycka in returen och till slut hamnade bollen på nytt framför Berg som bara kunde sätta pannan mot bollen – hans mål första i EM-kvalet.

– Det är jättekul för Marcus del, inte bara för målet utan för att han får visa vilken bra anfallare han är. Jag är glad för hans skull, men jag är alltid glad när vi gör mål, säger Janne Andersson.

"Tråkigt"

Bergs mål såg länge ut att räcka för svensk skrällseger på Friends arena. Men spanjorerna fick in en sen kvittering, och det var besvikelsen över det som Berg själv mest hade i tankarna när han fick kommentera matchen direkt efter slutsignal.

– Segt att vi inte kan ta en trea. Men ser man till chanser och så får vi nog ta 1–1, det kan vi inte klaga på. Men tråkigt när vi har ledningen och släpper in ett mål på övertid, på en fast situation, säger han.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.