1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Aaron Paul: "Jesse är som en gammal vän"

Efter sex år är Aaron Paul tillbaka i rollen som Jesse Pinkman. "Breaking bad"-stjärnan beskriver filmen "El Camino: A breaking bad movie" som att hälsa på en kär gammal vän. Och han skulle gärna ta den återfunna bekantskapen vidare.
Aaron Paul gör i "El Camino: A breaking bad movie" på nytt rollen som Jesse Pinkman. En rollfigur den 40-årige skådespelaren känner mer än väl. Arkivbild.
Foto: Jordan Strauss/AP/TT

"Breaking bad", av många ansedd som en av de bästa tv-serierna någonsin, knöts ihop efter fem säsonger 2013. Regissören och manusförfattaren Vince Gilligans serie hyllades för sitt slut – men så kom nyheten tidigare i år, inspelningarna för en film hade skett i hemlighet och ett nytt slut skulle skrivas.

I "El Camino: A breaking bad movie" är Aaron Pauls välkända rollfigur Jesse Pinkman tillbaka och nu är det dennes öde som står i centrum.

– Jag tyckte också att "Breaking bad"-slutet var ganska perfekt, jag älskar att vi verkligen inte vet vart Jesse tog vägen – han var bara fri. Men jag tror seriens fans vet att, ja, han är fri, men han har en skakig väg framför sig och många letar efter honom – och så är det fortfarande i "El Camino", säger Aaron Paul till TT.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Spelar Jesse igen efter sex år

Filmen tar vid där serien slutade – ensam och mentalt nedbruten är Jesse på flykt. För Aaron Paul har det gått sex år sedan han senast gestaltade sin rollfigur, men att "bli" Jesse igen krävde ingen större ansträngning.

– Ärligt talat, nej – inte alls faktiskt. När jag läste manuset första gången visste jag precis hur jag skulle gestalta honom känslomässigt. Att vara tillbaka i hans kropp var som att besöka en kär gammal vän.

Från metamfetamin till mescal

För Aaron Paul var filminspelningarna också ett kärt återseende med Vince Gilligan.

– Han är den snällaste, ödmjukaste personen i Hollywood. Det här är hans första film och att följa honom på den här resan är en stor ära. Jag ser upp till honom så enormt mycket, han förändrade mitt liv fullständigt och gav mig en karriär – jag är skyldig honom allt.

Av "Breaking bad"-kollegorna, som han kallar "en underbar familj", står han Bryan Cranston (Walter White, seriens huvudperson), närmast. I serien framställde de metamfetamin, i verkliga livet destillerar de den mexikanska spritdrycken mescal tillsammans.

– Vi har arbetat med det i tre år och vår produkt kom ut på marknaden tidigare i år. Jag och Bryan pratar nästan varje dag och är väldigt nära vänner.

Säger inte nej till en fortsättning

"El Camino: A breaking bad movie" är förmodligen det sista vi får se av Jesse Pinkman, tror Aaron Paul, men säger samtidigt att det i slutändan är upp till Vince Gilligan.

– Om Vince skulle fråga mig: "Vad tror du om att spinna vidare på det här?". Jag tror inte att det kommer att hända, men om Vince skulle ha en idé litar jag på att det är en briljant sådan.

TT: Så om Vince Gilligan frågar dig om du vill ta Jesses historia vidare skulle du tacka ja?

– Till 100 procent, utan tvekan.

"El Camino: A breaking bad movie" hade premiär tidigare i oktober och finns att se på Netflix.

Läs mer

Herrljunga

Succé för Herrljungahäst – vann jättesumma i prestigelopp: ”Overkligt”

Här är historien bakom den osannolika framgångssagan – började med en tombolalott och en skvätt spermier.

Sport

Beskedet: Så länge blir Bernhardsson borta

Elfsborgsmittfältaren skadade sig i sin comeback i torsdags mot IFK Göteborg.

Recension

Hotet finns på hemmaplan i skickligt stillsam thriller

Mattias Edvardssons nya bok får recensent Mats Palmquist att hålla koll på sina grannar.

BT vid kusten

TV: Följ med BT till toppen av radiomasterna i Grimeton: ”Dödsvandringen”

En historisk vandring på världsarvet, precis som det var för mastarbetarna på 1900-talet.

Kind

Husbrand i Uddebo

Räddningstjänsten: "Ingen spridningsrisk”

Herrljunga

TV: Lösa kor längs vägbana: ”Är supernyfikna”

Ägaren och polisen har kontaktats.