Annons
Nyheter

Hjärnan lurar sig själv

Nyheter • Publicerad 5 april 2011

Någonstans i 64e minuten, efter att Elfsborg tappat det långa spelövertag de skaffat dig, och Häcken var på väg att få tillbaka sitt spel gav jag upp.

Det hade varit en förfärlig match. Elfsborg hade inlett som om de spelade i bara strumpfötterna. Jag stod och saknade Keene. I andra blev det bättre men skotten var antingen på tok för höga eller på tok för lösa och sen dog det igen.

Annons

Sen kom Hult och Eriksson in och plötsligt såg det bättre ut men Hult fick inga bollar och det lilla ljus som tänts hos mig slocknade. I minut 90 konstaterade jag att 1–1 var rättvist Om det blir 1–1 är jag nöjd, tänkte jag. Det är vad de förtjänar. Knappt det. Häcken ville mest i nästan hela första halvlek.

Då tog Hult bollen och den pojken flyter ovanför gräset. Han spelade Klarström som äntligen drog till med vänstern direkt och äntligen fanns det en spelare vid straffpunkten och vips stod det 2–1 och plötsligt kändes DET rättvis.

Jo. Nog hade Elfsborg velat mer i andra halvlek. Nog hade Häcken sett trötta ut. För så gör hjärnan. När det såg ut att bli 1–1 skapade jag en analys som sa att det var rättvist. När det blir 2–1 tänker hjärnan om och plockar fram fakta och matchsituationer som pekar på att det är det logiska resultatet. Jag vill att matchen ska vara som en historia med ett logiskt slut och eftersom det inte är så som fotboll ofta går till, så få hjärnan lura sig själv och anpassa sin matchanalys så det stämmer med resultatet.

Dagens 5 slutsatser

1. Jag är inte att lita på när det gäller matchanalyser.

2. Niklas Hult är fantastisk.

3. Lasse Nilsson är en sevärdhet.

4. Ticnet borde ha en arenaskiss på sin sajt. Jag betalde 40 kronor i serviceavgift för att ändå göra allt själv och så hamnade jag på fel läktare.

5. Augustsson visar vilja.

Olle Svalander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons