Annons

Zelenskyj från Helsingfors till Amsterdam

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reste på onsdagen vidare från mötet med nordiska ledare i Finland till Nederländerna. Där ska den ukrainska ledaren bland annat besöka Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag.
Ukraina • Publicerad 4 maj 2023
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på blixtvisit i Helsingfors på onsdagen.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på blixtvisit i Helsingfors på onsdagen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/TT

Sent på onsdagen anlände Volodymyr Zelenskyj till Amsterdams flygplats Schiphol för ett oannonserat besök, rapporterar lokala medier.

Den nederländska nyhetsbyrån ANP publicerade ett mörkt foto av ett flygplan som uppges var det nederländska regeringsplanet som flugit Zelenskyj från Helsingfors.

Annons

ANP uppger också att den ukrainska presidenten ska besöka den Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag.

Zelenskyj ska även hålla ett tal i Haag med titeln "Ingen fred utan rättvisa för Ukraina", uppger det nederländska public service-bolaget NOS.

Ett möte med den nederländska premiärministern Mark Rutte är också inplanerat under besöket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons