GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya anhållanden efter dubbelmordet

Ytterligare fyra män har anhållits i samband med det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn.
De fyra misstänks för försök till grovt rån. Sedan tidigare är en man anhållen misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 15 september 2022
Två män hittades döda i en bostad i Ulricehamn på onsdagen.
Två män hittades döda i en bostad i Ulricehamn på onsdagen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Natten mot onsdagen larmades fick polisen larm om flera skadade i en bostad i Ulricehamn. I lägenheten hittades två unga män avlidna.

En man i 20-årsåldern sitter sedan tidigare anhållen misstänkt för mord.

På torsdagen blev det känt att två män anhållits misstänkta för försök till grovt rån på samma adress, vilket Expressen var först med att rapportera om. Senare under dagen anhölls ytterligare två personer misstänkta för försök till grovt rån, rapporterar Borås Tidning.

Därmed är totalt fem personer frihetsberövade efter händelsen.

Polisen förtegen

Enligt uppgifter i flera medier inträffade det misstänkta dubbelmordet i samband med att flera personer försökte ta sig in i bostaden via balkongen. De båda döda männen ska enligt uppgifterna ha utsatts för knivvåld.

Både åklagaren och polisen har dock varit förtegna om händelsen.

– Jag vill inte kommentera det än. Jag vill att både de och eventuellt andra personer ska få berätta innan jag eventuellt bekräftar några uppgifter medialt, sade åklagaren Martin Svensson till TT på torsdagsförmiddagen.

Misstänkt släppt

Två personer som befann sig i lägenheten anhölls misstänkta för mord, varav en minderårig flicka som senare släpptes på fri fot. En man i 20-årsåldern är fortsatt anhållen, misstänkt för mord.

– Det jag kan säga är att båda hördes utförligt i går och efter det ansåg jag att misstanken mot henne var försvagad, efter vad som framkom från de båda. Utan att gå in på detalj ledde det fram att jag inte ansåg att det var aktuellt med ett frihetsberövande gällande henne längre. Men hon är inte avskriven från utredningen, sade Martin Svensson.

TT: Kan det bli aktuellt med ytterligare gripanden?

– Det finns fler personer som är intressanta att höra. Jag vill inte gå in på om det är frågan om misstänkta eller vittnen, men det är fler personer som är intressanta och där vi behöver hämta in uppgifter.

Samtliga inblandade är unga personer. Deras bakgrund eller eventuella kopplingar till varandra vill utredarna dock inte heller gå in på.

De båda avlidna männen var på torsdagen ännu inte helt säkert identifierade.

– Det sköts av rättsmedicin och vi har inte fått något färdigt från dem än. Vi jobbar på för fullt här, men det är fortfarande i ett tidigt skede, säger Malin Kannius, utredningsledare i lokalpolisområde Borås.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.