Annons
Nyheter

Wetterstrand efterlyser nya direktiv

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand har ingen kunskap om Vattenfalls tillträdande vd Öystein Löseth, men tycker att det viktiga är att regeringen gör något mer.
Nyheter • Publicerad 16 november 2009

– Att byta vd är något de har planerat länge, och det är inte tillräckligt för att reparera förtroendekrisen som uppstått. Vi behöver också nya, tydliga ägardirektiv från regeringen.

Men Wetterstrand har inte så stora förhoppningar på att vd-bytet kommer att åtföljas av klarare styrning från näringsminister Maud Olofsson.

Annons

– Regeringen sade ju redan före valet för tre år sedan att man skulle komma med nya ägardirektiv och man har inte gjort något ännu.

Hon tycker inte att de nya uppgifterna – om att Maud Olofsson anat att Vattenfalls avtal med Tyskland innebar ekonomiskt ansvar för en kärnkraftsolycka – är speciellt förvånande.

– Det normala när man äger kärnkraft i Tyskland är att man har ett skadeståndskrav. Det konstiga är att Maud Olofsson först verkade helt oförstående inför avtalet, och dessutom sade att hon tyckte det var oacceptabelt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons