Annons
Nyheter

Volvo Cars har motvind i USA

Ekonomi • Publicerad 3 maj 2023
Volvo Cars försäljning globalt lyfter, med draghjälp från elektriska bilar, men det blåser motvind i USA för den Göteborgsbaserade biltillverkaren. Arkivbild.
Volvo Cars försäljning globalt lyfter, med draghjälp från elektriska bilar, men det blåser motvind i USA för den Göteborgsbaserade biltillverkaren. Arkivbild.Foto: Alan Diaz/AP/TT

Biltillverkaren Volvo Cars rapporterar en försäljningsökning med 10 procent i årstakt för april månad, upp till 51 976 sålda bilar. Men det blåser motvind i USA.

Draghjälp kommer från helt eldrivna modeller, vars andel av försäljningen steg till 17 procent, enligt Volvo Cars.

Annons

För årets första fyra månader har Volvo Cars försäljning också ökat med 10 procent, till sammanlagt 214 914 sålda bilar.

Aprilförsäljningen i Europa steg 5 procent mot året före, upp till 20 804 bilar, medan försäljningen på den kinesiska marknaden lyfte 46 procent till 12 543 bilar. I USA blev det dock ett bakslag, med en nedgång på 4 procent till 9 611 sålda bilar i april.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons