Annons
Nyheter

Vladimir Putin på plats i Kina

Rysslands president Vladimir Putin anlände till Kina på tisdagen där han ska ha ett möte med landets ledare och sin "kära vän" Xi Jinping.
Ryssland/Kina • Publicerad 17 oktober 2023
Kinesiska hedersvakter väntar på att Rysslands president Vladimir Putin ska anlända till Pekings internationella flygplats på tisdagen.Foto: Parker Song/AP/TT

Vladimir Putins plan landade i Peking strax före 9.30 på tisdagsmorgonen, enligt AFP-journalister på plats på flygplatsen.

Putin ska träffa Xi Jinping på onsdagen.

Annons

"Under samtalen kommer särskild uppmärksamhet att riktas mot internationella och regionala frågor", enligt uppgifter från Kreml.

Denna vecka är representanter för 130 länder på plats i Kina för att delta i ett forum om Kinas enorma projekt att bygga ett transportsystem som officiellt heter Belt and road initiative (BRI) – men ofta kallas den nya sidenvägen.

Enligt Kreml kommer mötet mellan Putin och Xi Jinping ske i samband med BRI-forumet.

Experter förväntar sig inga överraskningar när Putin och Xi Jinping möts. Besöket ses mer som en symbolisk gest för att visa Moskvas stöd för Kina och befästa den redan starka relationen mellan länderna.

– President Xi Jinping kallar mig sin vän och jag kallar honom min vän också, sade Putin till det statliga kinesiska mediebolaget CGTN inför resan, enligt Kreml.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons