Annons
Nyheter

Vittnade i dynamithärva – straffet lindras

Brott • Publicerad 11 juni 2021
Göta hovrätt i Jönköping. Arkivbild.
Göta hovrätt i Jönköping. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man som valde att samarbeta med myndigheterna i utredningen av en omfattande sprängmedelshärva får ett lindrigare straff, rapporterar SVT Jönköping.

Mannen, som är i 25-årsåldern, hade dömts till tre års fängelse i tingsrätten. Två andra män, bägge i 40-årsåldern, dömdes också till fängelse.

Annons

Den yngre mannen tipsade polisen och bidrog i hög grad till att de två andra männen kunde dömas, noterar hovrätten. Med anledning av detta samarbete ser domstolen att mannen "under överskådlig tid kan komma att få leva under hot om allvarliga repressalier som påtagligt inskränker hans möjligheter att leva ett normalt liv", och dömer honom därför till skyddstillsyn.

Hovrätten fastställer samtidigt de äldre männens fängelsestraff, på fem respektive sex år.

Fallet gäller hantering av nästan 600 kilo sprängmedel och minst 86 sprängkapslar. Härom veckan greps ytterligare tre män misstänkta för att ha tagit emot och levererat vidare sprängmedel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons