Annons
Nyheter

Vita huset vaccinkampanjar med hjälp av Tinder

Coronaviruset • Publicerad 2 juni 2021
Dejtingappen Tinder ska hjälpa kärlekstörstande amerikaner att hitta en vaccinerad partner. Arkivbild.
Dejtingappen Tinder ska hjälpa kärlekstörstande amerikaner att hitta en vaccinerad partner. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Vita huset har inlett ett samarbete med dejtingappen Tinder för att få fler unga i USA att vaccinera sig.

I USA har vaccineringen även av den yngre delen av befolkningen kommit relativt långt, och enligt en färsk undersökning vill fler än hälften av den så kallade generation Z (födda 1995–2012) endast gå på en dejt om den man ska träffa är vaccinerad, rapporterar SVT Kultur.

Annons

I dejtingappen kan användare se var närmsta vaccinationsklinik ligger och man har också gjort det möjligt att lägga till taggar som ”jag är vaccinerad” eller ”vaccin räddar liv” i sin biografi.

Enligt ett pressmeddelande från Tinder har kampanjen resulterat i att ordet ”vaccin” har ökat med 800 procent i användares biografier i appen. Mellan den 2 juni och fram till nationaldagen den 4 juli får alla Tinder-medlemmar som deltar i kampanjen dessutom gratis "super likes", som annars är en bonustjänst som kostar pengar.

Vita huset har flera liknande samarbeten med olika privata aktörer för att uppmana människor att ta sitt vaccin. Däribland McDonalds, Uber och countrymusik-kanalen CMT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons