GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vita huset bekräftar: Biden ställer upp 2024

USA:s president Joe Biden tänker ställa upp för omval 2024, bekräftar Vita huset.
Skulle han vinna kommer han att vara 82 år när han svär ämbetseden för nästa mandatperiod.
USA • Publicerad 23 november 2021
USA:s president Joe Biden, till höger, tillsammans med vicepresident Kamala Harris, fotade i Vita huset i förra veckan.
USA:s president Joe Biden, till höger, tillsammans med vicepresident Kamala Harris, fotade i Vita huset i förra veckan.Foto: Evan Vucci/AP/TT

– Ja, det är hans avsikt, svarar pressekreterare Jen Psaki på en direkt fråga om presidentens omvalsplaner enligt medier.

Ämnet har varit föremål för heta spekulationer i Washington DC de senaste dagarna. Nyligen rapporterade tidningen The Washington Post att presidenten sagt till sin närmaste krets att han siktar på omval 2024.

Det väcker uppståndelse av flera skäl: Biden är landets hittills äldste president, i lördags fyllde han 79 år. Han har också sett sitt opinionsstöd falla rejält de senaste månaderna, en utveckling som tillskrivs det ekonomiska läget, det kaotiska utträdet ur Afghanistan och covidpandemin.

I nuläget anser omkring 41 procent av amerikanerna att Biden gör ett bra jobb medan drygt 53 procent är av motsatt åsikt, enligt oberoende Real Clear Politics sammanställning. Det innebär att Bidens popularitet nu är på samma nivå som företrädaren Donald Trumps när denne avgick.

I USA finns också en diskussion om att Biden skulle vara den som banar väg för landets första kvinnliga president, eftersom hans vicepresident är Kamala Harris. Harris tampas dock också med dalande opinionssiffror, i nuläget har 40 procent en positiv bild av henne.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.