Annons
Nyheter

Vindsbrand i Malmö – boende evakuerade

De boende evakuerades när en vindsbrand bröt ut i ett flerfamiljshus i Malmö. Ett antal personer andades in rök men enligt uppgift till Sydsvenskan är ingen allvarligt skadad.
Brand • Publicerad 10 augusti 2023
Räddningstjänsten på plats vid ett flerfamiljshus på Munkhättegatan i Malmö och bekämpar en vindsbrand.
Räddningstjänsten på plats vid ett flerfamiljshus på Munkhättegatan i Malmö och bekämpar en vindsbrand.Foto: Johan Nilsson/TT

Rökutvecklingen från den kraftiga branden syntes långväga. Räddningstjänsten skickade cirka 35 personer, fyra höjdfordon och sex släckbilar till platsen.

Flerfamiljshuset har fem våningar plus ett vindsplan med förråd. Rökdykare tog sig in på den brinnande vinden men fick retirera när taket började ramla ihop. Enligt Sydsvenskan rasade delar av vinden ner till våningen under.

Annons

– Våning fem är utom räddning just nu i alla fall. Vi kommer inte göra något invändigt där i alla fall, i och med riskerna för vidare ras, uppgav Linus Steffensen, larmbefäl vid räddningstjänsten.

Branden hade minskat i intensitet vid 18-tiden, men ett mindre ras skedde ändå då till våning fyra.

Räddningstjänsten har tagit sig in på de nedre våningsplanen.

– Vi har gått in på våning ett, två och tre och plockat ut sådant som kan ha affektionsvärde, datorer och en del annat, berättade insatschefen Magnus Swane för Sydsvenskan.

De evakuerade som behöver "tak över huvudet" inryms på en närliggande förskola.

Enligt polisen utreds händelsen som grov mordbrand, men det finns "inget konkret som pekar på att branden är anlagd".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons