Annons
Nyheter

Vill låta polisen få köpa svartsprit

Låt polisen få köpa svartsprit för att snabbt kunna komma åt illegala alkoholförsäljare och göra det svårare för ungdomar att få tag på alkohol.
Nyheter • Publicerad 24 november 2009

Det kräver Polisförbundet och IOGT-NTO i en ny rapport.

Förslaget att polisen ska få arbeta med brottsprovokation stöds av 65 procent av landets poliser, skriver Polisförbundets ordförande Jan Karlsen och IOGT-NTO:S ordförande Anna Carlstedt på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt.

Annons

Frågan har ställts i en enkätundersökning bland 1 485 poliser. Av de svarande efterlyser 65 procent en ny lagstiftning som ger polisen rätt att i spanings- och bevissyfte beställa och köpa alkohol av illegala alkoholförsäljare för att snabbt kunna bevisa ett brott.

Enkäten visar också att 38 procent av poliserna anser att den alkoholrelaterade brottsligheten ökat under de senaste tre åren samtidigt som 39 procent anser att de inte fått tillräcklig utbildning för att bekämpa alkoholrelaterad brottslighet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons