GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vill ha pojke fortsatt häktad efter skolattack

Tonårspojken som är misstänkt för mordförsök efter knivattacken mot en lärare i Eslöv i augusti bör hållas fortsatt häktad fram till rättegången, anser åklagaren.
Brott • Publicerad 30 september 2021
En 15-årig elev på Källebergsskolan i Eslöv kunde gripas omedelbart efter mordförsöket på en av skolans anställda i augusti. Han sitter fortfarande häktad. Arkivbild.
En 15-årig elev på Källebergsskolan i Eslöv kunde gripas omedelbart efter mordförsöket på en av skolans anställda i augusti. Han sitter fortfarande häktad. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

– Det är mot bakgrund av brottets allvar och att det finns risk för fortsatt brottslighet och risk för att han ska påverka utredningen om han är på fri fot, säger åklagare Pernilla Nilsson till TT.

När åtalstiden går ut under fredagen kommer hon att begära honom häktad i ytterligare två veckor och därefter räknar hon med att kunna väcka åtal. Men om hon får som hon vill kommer den 15-årige pojken få stanna i häktet ända fram till rättegången.

På grund av hans ålder fanns inledningsvis tankar om att han skulle kunna släppas tidigare.

– Men utredningen har gått framåt och man omprövar ju sin ställning hela tiden utefter de utredningsåtgärder man gör, säger åklagaren.

Det var den 19 augusti som en lärare knivhöggs på Källebergsskolan i Eslöv och 15-åringen greps strax därpå. Läraren blev svårt skadad i attacken. Åklagaren har inga uppdaterade uppgifter om lärarens hälsotillstånd nu, men säger att han är utskriven från sjukhuset sedan en tid tillbaka.

Pojken misstänks även för grovt olaga hot mot elever och skolanställda samt för grovt hot mot en polis. Åklagaren vill inte kommentera om hon tror att avsikten var att ge sig på en specifik lärare eller flera personer.

– Jag vill inte kommentera utredningen förrän åtal har väckts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.