Annons
Nyheter

Victoria och Daniel år för år

Fakta: Victoria och Daniel.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2009

30 maj 2002: Kronprinsessan Victorias förhållande med Daniel Westling från Ockelbo blir officiellt. Paret träffades på gymmet Master Training där Westling var Victorias personlige tränare.

12 juli 2003: Under semesterfirande med pojkvännen på Solliden på Öland talar kronprinsessan för första gången ut om hur Daniel upplever den nya situationen.

Annons

17 juli 2003: På en konsert i Borgholm visar sig kungen och drottningen för första gången med sin dotters pojkvän.

27 augusti 2003: Vid ett statsbesök i Finland viftade kungen bort frågor om en eventuell förlovning, men om Westling sade han att ”Det är ju väldigt trevligt när ungdomarna tar hem. . . kamrater, så att man får lära känna dem”.

26 februari 2004: Westling ger sin första intervju – till skoltidningen En Spänn i Ockelbo. Till tidningen säger han att han vill ha familj om ”tio år”.

23 juli 2004: Paret visar sin kärlek helt öppet och kysser varandra under en Gyllene Tider-konsert.

25 augusti 2004: För första gången följer Daniel med Victoria under ett av hennes uppdrag som kronprinsessa. Det var på en träningslandskamp i ishockey i Globen.

13 augusti 2005: Daniel följer för första gången med Victoria på ett bröllop.

14 augusti 2005: Kronprinsessan visar upp sig med ett smycke som föreställer två sammanflätade bokstäver: V och D.

29 april 2006: Daniel Westling gör sitt första officiella framträdande med hela kungafamiljen i samband med kungens privata födelsedagsmiddag.

14 juli 2006: Kronprinsessans födelsedag firas traditionsenligt på Öland, med för första gången är Daniel inbjuden att delta.

2 juni 2008: Kronprins Frederiks 40-årskalas blir det första kungliga kalas Daniel får följa med på.

Annons

20 juni 2008: Det blir officiellt att Daniel Westling skrivit på ett hyreskontrakt för en tvårummare i Pagebyggnaden på Drottningholm. Enligt hovets informationschef innebär det inte att Daniel och Victoria bli sambos, eftersom hon bor i Sjöflygeln några hundra meter bort.24 februari 2009: Förlovningen offentliggörs.

Källa: Expressen, Aftonbladet, DN, SvD (TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons