Annons
Nyheter

Vattenlöst efter avgrävd huvudvattenledning

Olycka • Publicerad 25 maj 2020
Mariestads kommuns huvudvattenledning har grävts av. Invånarna på flera orter rekommenderas att koka vattnet när det väl kommer tillbaka. Arkivbild.
Mariestads kommuns huvudvattenledning har grävts av. Invånarna på flera orter rekommenderas att koka vattnet när det väl kommer tillbaka. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer

Mariestads kommuns huvudvattenledning har grävts av mellan Sjötorp och Hasslerör, norr om Mariestad, skriver kommunen på sin hemsida.

Det innebär att flera orter i kommunen, som Sjötorp, Moviken och Örvallsbro, helt saknar kranvatten. Personal arbetar intensivt med att försöka laga läckan.

Annons

Boende i Hasslerör, Örvallsbro, Sjötorp, Lyrestad och Moviken rekommenderas att koka dricksvattnet när det väl kommer ur kranarna igen.

– Den rekommendationen gäller tills vidare, tills vi tagit nya prover och fått svar på dem, säger VA-chefen Amanda Haglind till Mariestadstidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons