Annons
Nyheter

Varning: Fredagskaos på Kastrup

Trafik • Publicerad 12 maj 2023
Förseningar på Kastrup är att vänta. Arkivbild,
Förseningar på Kastrup är att vänta. Arkivbild,Foto: Johan Nilsson/TT

Kaoset på Köpenhamns flygplats Kastrup fortsätter. Förseningar och inställda flyg drabbar resenärer till följd av akut brist på flygledare – och under fredagskvällen kan förseningar komma att eskalera, rapporterar danska TV2.

”I kväll förväntar vi oss upp till två timmars väntetid för passagerare som landar och avgår från Köpenhamn”, säger Kastrups trafikchef Kristoffer Plenge-Brandt till danska TV2.

Annons

Nya flygledare håller på att utbildas, men utbildningen är treårig. Samtidigt har det uppstått konflikt mellan flygledarfacket och operatören Naviair om villkoren för dem som tar extrapass.

En ny rapport visar samtidigt att 45 procent av alla flyg till och från flygplatsen i april var försenade med mer än 15 minuter. Totalt har en miljon passagerare drabbats den senaste månaden, samtidigt som omkring 60 000 har fått sina flyg inställda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons