Annons
Nyheter

Varning för Svenskt Fordonsskydd Ltd

Konsumentverket placerar bolaget Svenskt Fordonsskydd på sin varningslista. Över 800 anmälningar av bolagets marknadsföring har inkommit och dessutom ett stort antal klagomål till upplysningstjänsten Hallå konsument.
Ekonomi • Publicerad 4 juni 2021
Konsumentverket varnar för vilseledande marknadsföring från det Hongkong-baserade bolaget Svenskt Fordonsskydd Ltd, som påstår sig sälja fordonsgarantier i Sverige. Arkivbild
Konsumentverket varnar för vilseledande marknadsföring från det Hongkong-baserade bolaget Svenskt Fordonsskydd Ltd, som påstår sig sälja fordonsgarantier i Sverige. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

"Konsumentverket bedömer att Svenskt Fordonsskydd Ltd har orsakat och fortfarande orsakar konsumenter betydande problem. Myndigheten finner också att problemen innebär en överhängande risk för ekonomisk skada för konsumenter", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Det Hongkong-registrerade bolaget Svenskt Fordonsskydd marknadsför fordonsgarantier genom direktmarknadsföring via brev.

Annons

"Anmälningarna och klagomålen har bland annat handlat om de erbjudanden som bolaget skickat ut och som många har uppfattat som fakturor", skriver Konsumentverket.

Bland annat påstås det i bolagets utskick att det rör sig om en förlängning av en tidigare garantitid, trots att bolaget inte har någon koppling till tillverkaren. I vissa fall har brevet skickats till kunder vars garanti fortfarande gäller, enligt Konsumentverket.

Rättsliga åtgärder mot Svenskt Fordonsskydd har enligt Konsumentverket försvårats då bolaget är registrerat i Hongkong och inte har gått att nå.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons