Annons
Nyheter

Varning för hennatatueringar

Hennatatueringar, ofta målade i snirklande mönster över händer och armar, må vara hur snygga som helst men det blidkar inte Läkemedelsverket.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2008
Hennatatueringar kan orsaka allergiska reaktioner menar Livsmedelsverket.
Hennatatueringar kan orsaka allergiska reaktioner menar Livsmedelsverket.Foto: Scanpix

Tatueringarna kan orsaka allergiska reaktioner som i värsta fall kräver både akutvård och sjukhusvistelse, varnar myndigheten i ett pressmeddelande. Biverkningar i form av hudskador, kontaktallergi och överkänslighet kan sitta i för resten av livet och det ställer till besvär för den som sedan behöver använda produkter med liknande ämnen, vissa läkemedel och solskyddskrämer exempelvis.

”Svarta hennatatueringar utförs mest sommartid, av tatuerare som besöker utomhusevenemang som marknader, festivaler och basarer främst på turistorter”, skriver Läkemedelsverket som avråder både vuxna och barn från kroppspyntet.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons