Annons
Nyheter

Världens största midsommarfirande ställs in

Midsommar • Publicerad 19 april 2021
Ett vanligt år samlas mellan 20 000 och 30 000 personer vid firandet i Sammilsdalsgropen i Leksand, uppger Dalarnas Tidningar. Arkivbild.
Ett vanligt år samlas mellan 20 000 och 30 000 personer vid firandet i Sammilsdalsgropen i Leksand, uppger Dalarnas Tidningar. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Världens största midsommarfirande, som varje år hålls i Dalarna, ställs in för andra året i rad, rapporterar Dalarnas Tidningar. Vanligtvis samlas upp till 30 000 personer i Sammilsdalsgropen i Leksand för att dansa och sjunga "Små grodorna".

Men trots att pandemin sätter stopp för människor att samlas, finns det inget som hindrar majstängerna från att resas. Även om det blir utan åskådare.

Annons

– Det är ju inte majstången i sig som är problemet, utan om det blir folksamlingar. Jag tänker också att vi får följa utvecklingen och se hur läget är när det börjar närma sig, säger Leksands kommunalråd Ulrika Liljeberg till DT.

Förra året ställdes midsommarfirandet i Leksand in för första gången på flera hundra år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons