Annons
Nyheter

Vanligt att flytta stökiga personer

Det blir allt vanligare att polisen flyttar på folk som de tycker uppträder stökigt.
Nyheter • Publicerad 28 september 2012
BT har tidigare skrivit om hur polisen kör iväg och dumpar berusade personer. Bland annat i den uppmärksammade artikeln om Sofia som avlägsnades från en fest i centrum och kördes ut till ridhuset.
BT har tidigare skrivit om hur polisen kör iväg och dumpar berusade personer. Bland annat i den uppmärksammade artikeln om Sofia som avlägsnades från en fest i centrum och kördes ut till ridhuset.Foto: Jan Pettersson/BT-arkiv

Det görs med stöd i polislagen och personerna släpps en bit från platsen där de befann sig. Antalet händelserapporter om sådana transporter har mer än trefaldigats i landet de senaste sex åren, enligt en granskning som P 1-programmet Kaliber gjort tillsammans med SR:s lokala kanaler.

I Stockholms län har antalet nästan tiofaldigats. 2011 skrevs i Sverige 5 400 händelserapporter om personer som avlägsnats från platsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons