Annons
Nyheter

Ville ta "modellbild" – våldtog tonårsflicka

En man som sade sig ha koppling till ett känt klädmärke våldtog en tonårsflicka på ett hotellrum i Värmland. Nu döms han till fyra års fängelse, bland annat för våldtäkt mot barn.
Brott • Publicerad 15 november 2022
En man som våldtog en tonårsflicka, bland annat på ett hotellrum, döms av Värmlands tingsrätt. Arkivbild.
En man som våldtog en tonårsflicka, bland annat på ett hotellrum, döms av Värmlands tingsrätt. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Brott mot två andra flickor ingår också i domen, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Flickan som blev våldtagen hade kommit i kontakt med den 30-årige mannen via Snapchat. Mannen uppgav att han jobbade på ett företag som var sponsrat av ett känt klädmärke, och att det behövdes modellbilder på honom.

Annons

Flickan följde med 30-åringen till ett hotellrum. Där ville mannen ta en avklädd bild på dem båda tillsammans. Sedan våldtog han henne. Senare samma dag våldtog mannen flickan på nytt, på en annan plats.

30-åringen ska betala 300 000 kronor i skadestånd till flickan, enligt domen från Värmlands tingsrätt.

Han döms även för att ha utnyttjat tonårsflickan, och två mellanstadieflickor, för sexuell posering vid olika tillfällen.

Mannen dömdes för liknande brott 2019. Han hade nyligen avtjänat sitt straff när han blev misstänkt för nya brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons