GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Våldtog barn hundratals gånger – ny dom idag

Paret i Småland dömdes till långa fängelsestraff efter att ha utsatt två närstående barn för ett stort antal våldtäkter och övergrepp.
Domen överklagades – nu meddelar hovrätten sin dom.
Brott • Publicerad 25 november 2021
Göta hovrätt meddelar sin dom under torsdagen Arkivbild.
Göta hovrätt meddelar sin dom under torsdagen Arkivbild.Foto: Johan NIlsson / TT

Ett litet barn drabbades av könssjukdom – efter att ha levt i en vardag som präglades av sexuella övergrepp. Först när barnet träffade en läkare avslöjades vad som hänt.

Det var så en omfattande historia av ett stort antal övergrepp och barnvåldtäkter uppdagades i Småland. Många övergrepp hade även dokumenterats på bild och film och mannen förde dessutom en dagbok på många tusen sidor om övergreppen.

Paret, en före detta förskoleanställd och hennes tidigare sambo, dömdes till långa fängelsestraff. Enligt en tidigare rättspsykiatrisk undersökning har ingen av de åtalade haft en psykisk störning vare sig vid brottstillfällena eller därefter.

Mannen dömdes i Kalmar tingsrätt till fängelse i 13 år och 6 månader för drygt 180 fall av grov våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott. Kvinnan dömdes till fängelse i 8 år och 6 månader för bland annat 14 fall av grov våldtäkt mot barn.

Nu har fallet prövats i Göta hovrätt, som meddelar sin dom klockan 11 i dag, torsdag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.