Nyheter

Våldtäktshäktad utreds även för mord 1994

Brott (TT) Artikeln publicerades
Polisen utreder om en man som häktats för barnvåldtäkt 1995 kan vara aktuell i fallet med ett mord på en 16-årig flicka året innan. Arkivbild
Foto: Maja Suslin/TT
Polisen utreder om en man som häktats för barnvåldtäkt 1995 kan vara aktuell i fallet med ett mord på en 16-årig flicka året innan. Arkivbild

Den man som sitter häktad för en barnvåldtäkt i Billdal i Göteborg 1995 kommer också att utredas för ett mord på en 16-årig flicka i Göteborg året innan. Det rapporterar SVT-programmet Veckans brott.

Flickan från Dals-Ed hittades mördad på Östra begravningsplatsen i Göteborg sommaren 1994. Den man som nu är aktuell i utredningen av våldtäkten i Billdal växte upp i närheten.

-En person med en så stark geografisk koppling och en sådan våldsbenägenhet kommer vi självklart att titta på, säger Anders Eriksson, chef för Kalla fall-gruppen i polisregion Väst till Veckans brott.

Den 58-årige mannen har häktats misstänkt för våldtäkten på en åttaårig flicka sedan så kallad familjesökning i dna-registret lett till honom. Tester har visat att det var hans dna som hittades på flickan.

I fallet med den mördade 16-åringen har polisen hittills inte kunnat säkra något dna från brottsplatsen, men nu görs nya försök att hitta spår på det bevismaterial som finns.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.