Annons
Nyheter

Våldtäktshäktad utreds även för mord 1994

Den man som sitter häktad för en barnvåldtäkt i Billdal i Göteborg 1995 kommer också att utredas för ett mord på en 16-årig flicka i Göteborg året innan. Det rapporterar SVT-programmet Veckans brott.
Brott (TT) • Publicerad 5 mars 2019
Polisen utreder om en man som häktats för barnvåldtäkt 1995 kan vara aktuell i fallet med ett mord på en 16-årig flicka året innan. Arkivbild
Polisen utreder om en man som häktats för barnvåldtäkt 1995 kan vara aktuell i fallet med ett mord på en 16-årig flicka året innan. ArkivbildFoto: Maja Suslin/TT

Flickan från Dals-Ed hittades mördad på Östra begravningsplatsen i Göteborg sommaren 1994. Den man som nu är aktuell i utredningen av våldtäkten i Billdal växte upp i närheten.

-En person med en så stark geografisk koppling och en sådan våldsbenägenhet kommer vi självklart att titta på, säger Anders Eriksson, chef för Kalla fall-gruppen i polisregion Väst till Veckans brott.

Annons

Den 58-årige mannen har häktats misstänkt för våldtäkten på en åttaårig flicka sedan så kallad familjesökning i dna-registret lett till honom. Tester har visat att det var hans dna som hittades på flickan.

I fallet med den mördade 16-åringen har polisen hittills inte kunnat säkra något dna från brottsplatsen, men nu görs nya försök att hitta spår på det bevismaterial som finns.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons