Annons
Nyheter

Vägrade bära munskydd – plan fick vända

Ett passagerarplan från Miami på väg mot London tvingades vända om när det hunnit halvvägs eftersom en passagerare vägrade att ta på sig munskydd.
USA/Storbritannien • Publicerad 21 januari 2022
En Boeing 777, American Airlines, på väg från Miami till London tvingades vända efter att en passagerare vägrat ta på sig munskydd. Arkivbild.
En Boeing 777, American Airlines, på väg från Miami till London tvingades vända efter att en passagerare vägrat ta på sig munskydd. Arkivbild.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

"American Airlines flight 38 från Miami till London återvände till Miami International Airport på grund av att en störande kund vägrade följa det federala påbudet att bära munskydd", meddelar flygbolaget i ett uttalande.

Polis var på plats när Boeing-planet med 129 passagerare och 14 besättningsmedlemmar landade i Miami i Florida.

Annons

Den munskyddsvägrande passageraren fördes sedan bort av polisen utan någon dramatik, rapporterar mediebolaget CNN.

American Airlines uppger samtidigt att i avvaktan på ytterligare utredning har passageraren satts upp på en lista över personer som inte tillåts flyga med bolaget.

Den amerikanska luftfartsmyndigheten beslöt redan i januari förra året att nolltolerans råder för passagerare som vägrar munskydd på inrikesflyg i USA.

Beslutet fattades efter att det inkommit flera rapporter från flygbolagsanställa om att de utsatts för aggressivt beteende och trakasserier av passagerare som vägrat sätta på sig munskydd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons