Annons
Nyheter

Väcktes av polishund – dömd till fängelse

Brott • Publicerad 1 augusti 2021
En polishund hittade en misstänkt inbrottstjuv som låg och sov i en buske i Umeå. Nu har mannen dömts till två månaders fängelse. Arkivbild.
En polishund hittade en misstänkt inbrottstjuv som låg och sov i en buske i Umeå. Nu har mannen dömts till två månaders fängelse. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polishund lyckades sniffa rätt på en misstänkt inbrottstjuv som låg och sov i en buske i centrala Umeå. Nu har mannen dömts till två månaders fängelse, skriver VK.

Mannen greps den 24 juni. Han misstänktes bland annat för ett antal inbrott i bilar, stöldgodset hittades i en bil mannen hade och han erkände brott.

Annons

Utredningen visade att 22-åringen finns i kriminalregister i Polen, Tjeckien, Nederländerna och Tyskland.

Nu har tingsrätten i Umeå dömt honom för fyra fall av stöld samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Däremot anses bevisningen inte räcka för att fälla honom för en misstänkt misshandel utanför ett hotell.

Påföljden blev två månaders fängelse. Men eftersom mannen suttit frihetsberövad i drygt en månad ansåg tingsrätten att straffet ska anses vara helt verkställt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons