Annons
Nyheter

V vill satsa på vandringsleder i coronatid

Politik • Publicerad 1 juli 2020
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Arkivbild.
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Vänsterpartiet föreslår 120 miljoner kronor till upprustning och utbyggnad av vandringsleder i fjällen och på andra håll i Sverige.

– Bra och markerade leder är också en säkerhetsfråga, säger partiledaren Jonas Sjöstedt när han presenterar förslaget från sin veranda i Umeå, en dag som skulle ha varit Vänsterpartiets dag under Almedalsveckan i Visby.

Annons

Sjöstedt säger att det är bra och kul att många fler troligen söker sig ut till leder, parker och naturreservat denna coronasommar. En del kommer dock att mötas av leder och rastplatser i dåligt skick. De pengar som V föreslår ska fördelas över två år. 20 miljoner ska gå till upprustning och utbyggnad av de statliga fjällederna, 50 miljoner till vandringsleder på andra håll i Sverige samt 50 miljoner för bättre förbindelser, som buss, till lederna.

Sjöstedt säger att en av de positiva effekterna med förslaget är att det också kan ge nya jobb.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons