Annons
Nyheter

Utländska studenter får stanna i USA

USA • Publicerad 14 juli 2020
Widenerbiblioteket på Harvard University. Arkivbild.
Widenerbiblioteket på Harvard University. Arkivbild.Foto: Elise Amendola/AP/TT

USA:s regering ger upp försöket att tvinga utländska studenter att lämna landet om alla deras lektioner hålls på distans i höst.

Domaren Allison Burroughs uppger att USA:s regering har nått en uppgörelse med Harvard University och Massachusetts Institute of Technology (MIT), som stämt regeringen efter det att beslutet tillkännagavs i förra veckan.

Annons

Det finns fler än en miljon utländska studenter på amerikanska högskolor och universitet, och många skolor är beroende av inkomsterna från utländska studenter som ofta betalar för studier på heltid.

Hur många svenskar som skulle ha berörts är svårt att säga, men läsåret 2018–2019 studerade 3 960 svenskar på högskolenivå i USA enligt Universitetskanslersämbetet. Första halvåret 2020 beviljades 2 800 svenskar studiestöd från Centrala studiestödsnämnden (CSN) för studier i USA.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons