Annons
Nyheter

Uppgift: Nya samtal om Sudankrisen

Sudan • Publicerad 15 juli 2023
Flyktingar från de senaste månadernas konflikt i Sudan har samlats i ett flyktingläger i Tchad.
Flyktingar från de senaste månadernas konflikt i Sudan har samlats i ett flyktingläger i Tchad.Foto: Marie-Helena Laurent/AP/TT

En delegation från Sudans armé har återvänt till Saudiarabien för nya samtal med den paramilitära styrkan RSF, uppger en regeringskälla.

RSF har inte kommenterat uppgifterna om att samtalen ska återupptas. Samtalen, där USA och Saudiarabien medlar, avbröts i juni sedan uppgörelser om vapenvila hade brutits upprepade gånger.

Annons

Maktkampen mellan arméchefen Abdel Fattah al-Burhan och hans tidigare ställföreträdande, Mohamed Hamdan Daglo som är ledare för RSF, ledde till regelrätta strider i mitten av april. Sedan dess har minst 3 000 människor dödats och över tre miljoner drivits på flykt.

Att en delegation nu återvänt till Saudiarabien signalerar att armén är redo att återgå till diplomati efter att ha bojkottat de samtal i Etiopien i förra veckan som den östafrikanska organisationen Igad bjudit in till.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons