Annons
Nyheter

Ungt Sjuhäradspar åtalas för att ha skadat sitt spädbarn

En mamma och en pappa i 20-årsåldern åtalas misstänkta för att ha skadat sin sex veckor gamla bebis. Barnet hade ett brutet lårben då det kom in till sjukhuset.
Nyheter • Publicerad 20 september 2012

BT skrev om fallet då paret greps i våras.

Nu åtalas mannen och kvinnan för grovt vållande till kroppsskada.

Annons

Det var en dag i mars som vården slog larm om att det hade kommit in ett svårt skadat spädbarn, sex veckor gammalt, och att man misstänkte att barnet tillfogats skadorna genom våld. Bebisen hade brutet lårben, svullnader och blåmärken på kroppen. Föräldrarna anhölls och häktades misstänkta för grov misshandel alternativt vållande till kropsskada, men släpptes senare i väntan på utredning.

De har under upprepade förhör nekat till brott.

– De har inte velat ge någon förklaring, och säger sig inte alls veta hur skadorna har uppstått, säger kammaråklagare Robert Beckard.

Det finns vittnen som säger att barnet var okej på eftermiddagen och efter det har familjen varit ensam under kvällen och natten innan de dök upp på sjukhuset.

– De har berättat om helt vanliga sysslor, som att de har lagat mat, tittat på tv och bytt blöja. Inget utöver det vanliga. Men jag menar att något har hänt den där kvällen som gick väldigt fel och att det bara kan vara föräldrarna som har orsakat skadorna, säger Robert Beckard.

Föräldrarna har bestämt nekat till att de exempelvis har tappat barnet eller att det har fallit från skötbordet.

– När de har ombetts spekulera har de sagt att de kanske har rullat på barnet i sängen eller att det har hänt när de har lyft i benet vid blöjbyte. Men enligt läkare och rättsmedicinalverket kan det inte vara så.

– Det är helt enkelt något av ett mysterium, säger Robert Beckard.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons