Annons
Nyheter

Unga ska förberedas på Nato-inträde

Försvar • Publicerad 13 juli 2023
Värnpliktiga soldater från P7 och P4 på Rinkaby skjutfält utanför Kristianstad under militärövningen Aurora 23 i maj. Arkivbild.
Värnpliktiga soldater från P7 och P4 på Rinkaby skjutfält utanför Kristianstad under militärövningen Aurora 23 i maj. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) förbereder en särskild satsning för att informera ungdomar om vad ett svenskt inträde i Nato betyder för dem, rapporterar P4 Värmland.

Satsningen väntas dra i gång i samband med skolstarten, men fram tills dess finns en webbkurs på myndighetens hemsida.

Annons

Enligt MSB:s generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka kommer Natomedlemskapet att påverka de ungas inställning till värnplikten och därmed är det viktigt att de får kunskap om att det kan innebära något annat än tidigare att ge sig in i militären.

– Ungdomar ska kunna göra informerade val om man vill ingå i det militära försvaret, eller om man ser att det finns en möjlighet att bidra inom ramen för det civila försvaret, säger hon till P4 Värmland.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel målgrupp för satsningen i rubrik.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons