Annons
Nyheter

Ung på hem hölls fast mot golv i 40 minuter

Samhälle • Publicerad 27 juli 2021
En ungdom på ett hem hölls fast. Arkivbild.
En ungdom på ett hem hölls fast. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två anställda höll en ungdom tryckt mot golvet i 40 minuter på ett boende för unga med drog- och psykosociala problem i Västra Götaland, rapporterar TTELA.

Fasthållningen gjordes i ett kontorsutrymme dit personen tagit sig in, och enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg fanns det fara för personens liv.

Annons

– Det som gjorde det speciellt vid det här tillfället är att det inträffade i ett så litet utrymme, men det ska inte ha varit några bekymmer med andningen eller något sådant, säger institutionschefen till tidningen.

Händelsen inträffade i mars och har lex Sarah-anmälts.

– Det är inte så ovanligt att vi rapporterar om händelser men att det sedan blir en anmälan händer inte så ofta. Det sker efter en första egen utredning av Statens institutionsstyrelse som då väljer om det ska göras en anmälan eller inte, säger chefen till TTELA.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons