Annons
Nyheter

Ung kvinna frias från medhjälp till knivmord

En ung kvinna som åtalats för medhjälp till ett mord i Göteborg frias nu för detta, men döms av tingsrätten för medhjälp till rånförsök.
Hennes 22-årige pojkvän, som utfört det dödliga våldet, genomgår en rättspsykiatrisk undersökning.
Brott • Publicerad 19 april 2021
En kvinna som åtalats för medhjälp till ett slumpmässigt mord i Göteborg döms i stället för medhjälp till rånförsök. Hennes pojkvän, som anses skyldig till det dödliga våldet, genomgår en rättspsykiatrisk undersökning. Arkivbild.
En kvinna som åtalats för medhjälp till ett slumpmässigt mord i Göteborg döms i stället för medhjälp till rånförsök. Hennes pojkvän, som anses skyldig till det dödliga våldet, genomgår en rättspsykiatrisk undersökning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det unga paret träffade av en slump på en 42-årig man i ett bostadsområde i Backa på Hisingen en kväll i oktober. Det ledde snabbt till att 42-åringen blev dödad med flera knivhugg.

Tingsrätten har tidigare kommit fram till att den mordåtalade 22-åringen orsakat mannens död, skriver Göteborgs-Posten. Han har medgett att paret var ute efter att råna någon, för att få pengar till sitt missbruk.

Annons

Rättegången mot 22-åringen ska fortsätta i mitten av maj, när den rättspsykiatriska undersökningen är klar. Åklagaren har yrkat på livstids fängelse.

Den unga kvinnan döms nu till två års fängelse, dels för medhjälp till rånförsök i samband med mordet, och dels för ett rån vid ett annat tillfälle.

Tingsrätten anser att kvinnan visserligen deltog i ett försök att råna 42-åringen, men att hon inte har något ansvar för våldet som orsakade mannens död.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons