Annons
Nyheter

Ukrainskt flygplan nedskjutet av raket

Ett ukrainskt militärt transportplan har skjutits ned av en raket som "sannolikt" avfyrats från ryskt territorium.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2014
Foto: Dmitry Lovetsky

Det uppger Ukrainas försvarsminister Valerij Heletej. Därmed trappas spänningarna upp ytterligare.

Uttalandet från försvarsministern – som publicerades på president Petro Porosjenkos hemsida på måndagen – innehöll inga uppgifter om döda eller skadade.

Annons

Enligt Ukraina flög planet på en så hög höjd att det inte kan ha skjutits ned av separatisterna. Rebellerna hävdar å sin sida att de ligger bakom nedskjutningen, och att fyra besättningsmedlemmar tillfångatagits.

Tidigare under dagen sade Porosjenko också att ryska stabsofficerare strider tillsammans med proryska separatister i östra Ukraina, och att rebellerna använder sig av ett nytt, ryskt missilsystem.

Utspelen kommer dagen efter att en missil från den ukrainska sidan landat i en rysk stad på andra sidan gränsen, med ett dödsoffer som följd.

I vad som ser ut att vara ett försök att mildra motsättningarna, erbjöd Ryssland under måndagen Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) att skicka observatörer till de oroliga områdena längs rysk-ukrainska gränsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons